Workgroup Manager'da Apple Mac OS Sunucusundaki Kullanıcılar Nasıl Silinir

Bir Mac OSX sunucu ortamı kullanıyorsanız ve bir kullanıcıyı silmeniz gerekiyorsa, komut satırı yerine Workgroup Manager'dan geçebilirsiniz. Workgroup Manager bir grafik kullanıcı arabirimi kullanır, böylece kullanıcı tabanınızı yönetmek için Terminal'i açmanıza bile gerek kalmaz. Bu, Mac OSX sunucunuza tam olarak kimlerin dahil edileceğini ayarlamayı hızlı ve kolay hale getirir.

1

Çalışma Grubu Yöneticinizi açın.

2

Mac OSX sunucunuzdaki tüm kullanıcı hesaplarının bir listesini getirmek için "Hesaplar" ı seçin.

3

Silmek istediğiniz kullanıcı hesabını seçin.

4

Bu ekrandaki kilit simgesine tıklayın. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

5

"Sunucu" yu tıklayın. "Sil" i tıklayın. Kullanıcının artık Mac OSX sunucu ağına erişimi yoktur.