Flickr'daki Yorumları Kapatabilir misiniz?

Flickr'ın ana özellikleri, kullanıcıların fotoğraflarını saklayabilecekleri ve düzenleyebilecekleri kendi çevrimiçi albümlerini oluşturmalarına olanak tanır. Bununla birlikte, site aynı zamanda bir sosyal ağ işlevi görür ve Flickr, diğer kullanıcıların varsayılan olarak fotoğraflarınızın ana sayfalarına yorum bırakmasına izin verir. Albümlerinizin gizlilik ayarlarını, yalnızca belirli kişi gruplarının resimlerinize yorum yapabileceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Ancak, diğer Flickr kullanıcılarının albümlerinizdeki fotoğraflar hakkında size yorum bırakmasını istemiyorsanız, tüm albümlerinizdeki yorumları kapatabilir veya tek tek fotoğraflardaki yorumları kapatabilirsiniz.

Tüm Fotoğraflarınız İçin Yorumları Kapatma

1

Flickr hesabınıza giriş yapın ve bir seçenekler açılır menüsü görüntülenene kadar farenizi ekranın sağ üst köşesindeki profil fotoğrafınızın veya kullanıcı adınızın üzerine getirin.

2

Hesap ayarları sayfanızı ziyaret etmek için açılır menüden "Ayarlar" sekmesini seçin.

3

Ana menüdeki "Gizlilik ve İzinler" sekmesini tıklayın.

4

"Yeni Yüklemeler için Varsayılanlar" bölümüne gidin ve "Kimler Görebilir, Yorum Yapabilir, Not Ekleyebilir veya Kişi Ekleyebilir" seçeneğinin yanındaki "Düzenle" bağlantısını tıklayın.

5

"Kim Yorum Yapabilir" bölümünde "Yalnızca Siz" seçeneğinin yanındaki radyo düğmesini tıklayın ve ardından değişikliği kalıcı yapmak için "Ayarları Kaydet" düğmesini tıklayın. Artık fotoğraflarınızdan herhangi birine yorum bırakabilecek tek kişi siz olacaksınız.

Ayrı Fotoğraflardaki Yorumları Kapatma

1

Flickr hesabınızda oturum açın ve ana Flickr fotoğraf akışınızı ziyaret edin.

2

Ayarlarını değiştirmek istediğiniz fotoğrafı bulun ve tıklayın. Tarayıcı, fotoğrafın ana sayfasına yönlendirir.

3

Fotoğrafın alt kısmına gidin ve "Ek Bilgi" bölümünün yanındaki "Daha Fazla Göster" bağlantısını tıklayın.

4

"Herhangi Bir Flickr Üyesi Yorum Ekleyebilir" seçeneğinin yanındaki "Düzenle" bağlantısını tıklayın. Söz konusu fotoğraf için yorum seçeneklerinin bulunduğu bir açılır iletişim kutusu açılır.

5

Değişiklikleri kalıcı hale getirmek ve iletişim kutusunu kapatmak için "Yalnızca Siz" in yanındaki radyo kutusunu tıklayın ve ardından "Kaydet" düğmesini tıklayın.